fredag den 11. januar 2008

Ting 6 : Windows Live Messenger



Messenger er et af de ældste og mest brugte chatprogrammer på nettet. Og med Live Messenger er man gået et skridt videre. Du kan nu ikke alene chatte, men også have videosamtaler, dele filer og sende mobilbeskeder.Vi ved, at Messenger er en naturlig del af mange unges og for den sags skyld også ældres hverdag, så hvad er mere naturligt end at biblioteket tager denne mulighed i brug for at komme ud hvor brugerne er.Nu skal du lære Windows Live Messenger at kende. Download Messenger og start med at oprette dig som bruger, hvis du ikke allerede er oprettet, og find derefter ud af hvad delemapper er, hvordan humørikoner fungerer eller noget helt andet.Læs mere om Windows Live Messenger og læs også om hvordan du opretter et Live ID. Ellers kan du ikke logge på og bruge programmet.

Vær opmærksom på at du skal downloade Messenger og logge på udenom Citrix. På en Windows 2000 pc på det kommunale netværk fungerer det tilsyneladende ikke - så find en XP eller Vista pc og arbejde på :-)


Opgaver:

a) Opret nogle af dine kolleger som kontaktpersoner. Start en samtale med en eller flere af dem, brug nogle humørikoner og prøv også at sende en fil.


b)Prøv at oprette en delemappe med en af dine kolleger, læg nogle billeder over i den og få din kollega til at gøre det samme.


God fornøjelse!!


Eksperter:
Steen Boisen aabshbo@gmail.com Tlf.: 7376 8080
Bente Christiansen aabbsc@gmail.com Tlf.: 7376 8055
Karin Sandal Pedersen karin.sandal.pedersen@gmail.com
Tlf.: 7434 7727
Linda Hedegaard hadlihe@gmail.com Tlf.: 7434 7760

3 kommentarer:

aabpac Per Christiansen sagde ...

Når du har oprettet din LiveId konto så send lige en mail med den adresse du har valgt - så sætter vi den på 23tingsyd oversigten.

Vi anbefaler, at du genbruger dine initialer i hotmail/LiveId kontonanvet

Min gmail konto hedder f. eks.

aabpac@gmail.com

- derfor har jeg oprettet en LiveId/Hotmail konto der hedder

aabpac@hotmail.com

Send din adresse til 23tingsyd@gmail.com - så lægger vi den på oversigten over deltagere.

Zyborg sagde ...

Jeg har haft messenger hjemme, men nej. Irriterende fordi du jævnligt bliver afbrudt af folk, der vil chatte, mens du lige har gang i noget andet.

Jettegjerum sagde ...

dijeja2@gmail.com